garen

Wanneer je iets wilt repareren of wilt dichtmaken, dan kan dat op allerlei verschillende manieren. Vooral wanneer ze kijken naar bijvoorbeeld de reparatie van kleding, dan gebeurt dit in de meeste gevallen door middel van naaigaren. Dit is de meest effectieve manier, waardoor je eventuele schade aan je kleding niet meer terug ziet en het ook weer tegen een flink stootje kan. Toch zijn er nog allerlei andere toepassingen voor het gebruik van garen. Hierbij kun je denken aan het dichtmaken van grote jute zakken met bonen of andere peulvruchten. Deze worden overigens niet met de garen dichtgemaakt zoals we ook onze kleding reparatie uiteraard. Hiervoor worden Deltafil zaknaaigarens gebruikt. Deze zijn veel dikker en zorgen ervoor dat de zakken goed dicht blijven zitten.

Welk type gebruik je?

Heb jij een wat dikkere stof, dan is het verstandig om ook te kiezen voor een dikker garen. Doe je dit niet, dan loop je namelijk het risico dat de draad veel sneller knapt. Vooral wanneer het om kleding gaat wat tijdens het dragen ook onder spanning komt te staan, zoals bijvoorbeeld een strakke spijkerbroek. Gaat het om een jurkje, dan kun je vaak prima een wat dunnere garen gebruiken. Houd hier dus rekening mee tijdens het bepalen van het type garen dat je wilt gaan gebruiken.

zakgaren

Polyester garen

De meest gebruikte variant is de polyester garen. Deze is namelijk van 100% polyester en perfect voor allerlei verschillende stoffen. Doordat deze garen niet alleen ontzettend sterk is, maar ook flexibel, zul je al snel merken dat je er alle kanten mee op kunt. Een ander bijkomend voordeel is dat je ze kunt krijgen in allerlei verschillende kleuren. Zo is er dus altijd wel een kleur die past bij de kleur van de te repareren kleding. 

Zak naaigaren

Ben jij op zoek naar garen voor zaksluiting, dan is de kans vrij groot dat je een wat dikkere garen nodig hebt. Vooral wanneer je dikke jutten zakken wilt dichtnaaien met een flink gewicht, dan is het belangrijk dat je hiervoor de juiste garen gebruikt. Het voordeel aan deze garen is, is dat ze ontzettend sterk zijn en verkrijgbaar zijn in klossen van tot wel 10 kilo. Zo hoef je dus niet om de paar zakken de klos te verwisselen en kun je aan één stuk door blijven doorwerken. Dit is voor in de industrie extra fijn, zodat het productieproces niet wordt verstoort.